Informacije o poreskim obavezama elektonskom poštom

Bez autora
Mar 15 2012

Iz Poreske uprave danas je saopšteno da građani i privrednici od danas mogu odmah da dobiju informacije o stanju svojih poreskih obaveza preko Kontakt centra te uprave. Informacije o uplatama i stanju na poreskom računu mogu se saznati pozivanjem broja 0700/700- 007, nakon čega poreski obveznik kroz nekoliko minuta na svoju e-mail adresu dobija traženi upit.Pozivanjem ovog broja predstavnici preduzeća daju podatke o poreskom identifikacionom broju (PIB), matičnom broju preduzeća, sedištu, adresi, kao i svoje lične podatke.

Informacije o poreskim obavezama elektonskom poštomIz Poreske uprave danas je saopšteno da građani i privrednici od danas mogu odmah da dobiju informacije o stanju svojih poreskih obaveza preko Kontakt centra te uprave.

Informacije o uplatama i stanju na poreskom računu mogu se saznati pozivanjem broja 0700/700- 007, nakon čega poreski obveznik kroz nekoliko minuta na svoju e-mail adresu dobija traženi upit. Pozivanjem ovog broja predstavnici preduzeća daju podatke o poreskom identifikacionom broju (PIB), matičnom broju preduzeća, sedištu, adresi, kao i svoje lične podatke.

Kod građana procedura je slična, kao i kod preduzeća, uz ispunjenje bezbednosnih uslova. Građani preuzimaju obrazac sa sajta Poreske uprave, gde navode svoju e-mail adresu i broj telefona sa koga će zvati Kontakt centar, a nakon te registracije mogu pozivom da zahtevaju informacije o stanju na svojim poreskim računima. Kod građana izuzeta je mogućnost dobijanja podataka o porezu na imovinu, jer je za naplatu tog poreza nadležna lokalna samouprava, pa nema jedinstvene evidencije na republičkom nivou.

Ovaj servis potpuno je besplatan za pozive iz Beograda, dok se za pozive iz unutrašnjosti trošak deli između Uprave i osobe koja joj je uputila poziv.

Iz Poreske uprave najavljene su i brojne novine koje će poboljšati rad ove uprave i smanjiće se troškovi poslodavaca i građana. Jedna od njih odnosi se na to da će se već od martovskih prijava za porez na dodatu vrednost komunikacija obavljati isključivo elektronskim putem.

Reforme koje se sprovode u Poreskoj upravi su u skladu sa strateškim ciljevima Vlade o povećanju naplate javnih prihoda i modernizaciji rada te državne institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik